PRODAJA NOVIH CNC MAŠINA ZA DRVO, METAL, ALUMINIJUM, STIROPOR, PLASTIKU I PVC, DUBOREZ, KOŽU, TEKSTIL…SAVETI ZA KUPCE

Ukoliko ste u potrazi za cnc mašinom / ruterom, strugom, glodalicom za obradu drveta, metala, aluminijuma, kože, tekstila…na pravom ste mestu! Na našem sajtu možete naći korisne
informacije na temu kupovine cnc mašina. Ukoliko imate imate dodatnih pitanja,
molimo Vas da nas kontaktirate.

CNC MAŠINE SRBIJA

Tehnologija kojoj možete potpuno verovati

Ukoliko želite da unapredite svoju proizvodnju ili da započnete sopstveni biznis vezan za obradu metala, drveta, plastike, aluminijuma u tom slučaju nabavka CNC mašine predstavlja pametnu i veoma isplativu investiciju. Iako su možda početna ulaganja veća, CNC mašina će brzo povratiti uloženi novac obzirom na sve svoje karakteristike i prednosti.

Šta su cnc mašine?

CNC mašine (computer numerical control) su mašine kontrolisane pomoću kompjutera odnosno odgovarajućeg računarskog programa. Sastoje se od mašine (glodalica, strug, ruter), odgovarajućeg motora, drajvera, PC računara i softverskog paketa. Oblast njihove primene je veoma široka. Mogu se koristiti za obradu drveta, metala, plastike, kamena, stakla, graviranje, izradu alata, modeliranje.

Kakve cnc mašine / ruteri postoje?

CNC tehnologija nudi sledeća rešenja:

 

CNC glodalice i strugovi

Ovo su teške i masivne mašine koje se koriste se za obradu drveta, laganih i teških metala glodanjem ili struganjem odnosno rezanjem. Obzirom na svoju masivnost i cenu koriste se u većim proizvodnim pogonima za masivnu serijsku proizvodnju.

CNC ruteri

Cnc ruteri su mašine lakše konstrukcije od glodalica. Koriste se za graviranje i obradu mekših materijala kao što su drvo, medijapan, iverica, šper, plastika. To su brze mašine sa velikim brojem obrtaja i pogodne su za radionice i manje radne pogone jer štede prostor.

Kako rade cnc mašine?

Od ideje do gotovog proizvoda Kada je u pitanju CNC tehnologija, da bi se vaša ideja pretvorila u finalni proizvod treba preduzeti nekoliko koraka. Prvo potrebno je ideju pretvoriti u grafičko rešenje odnosno dizajn proizvoda. Potom se grafičko rešenje mora konvertovati u odgovarajući format (CAD, CAM) i na kraju u mašinski jezik odnosno G-kod. U pitanju je tekstualni fajl koji sadrži skup naredbi za upravljanje mašinom.

Ukoliko CNC mašina ima svoju upravljačku jedinicu posebni program, kao ni računar nisu potrebni. Dakle, da bi upravljali CNC mašinom potrebno je isplanirati šta mašina treba da proizvede. Nacrtati željeni proizvod u nekom od programa za grafički dizajn i zatim prevesti dizajn tog predmeta u jezik mašine. Na taj način usmeravaju se njeni pokreti kako bi se dobio željeni proizvod po zadatim merama i utvrđenoj specifikaciji.

Obuka za rad na CNC mašinama nije komplikovana. Često sami proizvođači ili distributeri obezbeđuju osnovnu obuku i uputstva za rukovanje. Kod jednostavnijih mašina verovatno vam neće trebati ništa više od toga. Ukoliko su u pitanju kompleksnije mašine možete angažovati stručnjaka odnosno CNC operatera koji će vas obučiti za rad na konkretnoj CNC mašini i upoznati sa svim funkcijama odgovarajućeg CNC softvera.

Kakva Vam CNC mašina treba

Koja vrsta CNC mašine vam treba zavisi od više faktora; delatnosti kojom se bavite, raspoloživog budžeta, prostora koji je na raspolaganju, proizvodnih planova, kao i radne snage i njihove osposobljenosti za rukovanje mašinom. Ukoliko recimo želite da otpočnete biznis u tekstilnoj industriji ili da poboljšate isti, treba vam CNC mašina za rezanje tekstila i krojenje materijala. U pitanju su potpuno automatizovane mašine koje nude veliki broj opcija krojenja tekstila, kože i drugog materijala iz rolne.

Mašinom se upravlja pomoću softvera za pripremu koji je prilično jednostavan kod ovakvih mašina i omogućava brzo i jednostavno rukovanje.

Što se tiče održavanja mašine, birajte one proizvođače koji obezbeđuju servis, tehničku podršku i naravno garanciju. Ako ste stolar ili želite pokrenuti proizvodnju nameštaja ili neki drugi posao vezan za obradu drveta, CNC mašina vam je neophodna ukoliko želite da budete konkurentni. Ove mašine namenjeni su obradi svih materijala na bazi drveta, kao što su medijapan, lesonit, iverica, šper.

Takođe, ove mašine mogu obrađivati i druge materijale kao što su pleksiglas, leksan, juvidor i drugi. Prema tome, kupovina ovakve CNC mašine za obradu drveta je zaista isplativa investicija jer omogućava čak i promenu delatnosti. Što se tiče upravljačkog programa, ove mašine obično dolaze u paketu sa softverom za mašinsko modeliranje i CNC programiranje.

Takođe, za zlatare, juvelire i sve koji se bave izradom nakita, CNC mašine su postale nezamenjiv deo radnog procesa. One omogućavaju serijsku proizvodnju na brz, jednostavan i isplativ način. Ove mašine imaju različite opcije rada kao što su štancovanje, bušenje, sečenje, graviranje, matiranje, turpijanje. Njima se mogu obrađivati zlato, srebro, mesing, drvo, plastika, ali i obavljati druge delatnosti kao što su lemljenje, umetanje delova i glodanje. Mašinama se upravlja preko softverskog jezika (G-koda) koji mašina interpretira u niz koordinata i pomoćnih funkcija.

Prodaja cnc mašina, pouzdanost, isplativost, cene

CNC tehnologija je veoma precizna tehnologija, mogućnosti greške svedene su na minimum i uglavnom su posledica ljudskog faktora ali u mnogo manjem obimu neko kod ručne kontrole mašina. CNC mašine omogućuju veliku preciznost izrade i obrade, kao i standardizovanost kvaliteta. Razlike koje se mogu uočiti među proizvodima su male i uglavnom nastaju zbog trošenja alata i delova mašine.

CNC mašine su isplative i brzo vraćaju uloženi novac.

One mogu biti u pogonu 24 h dnevno, 365 dana u godini uz povremeno isključivanje radi održavanja. Na ovaj način značajno se smanjuju troškovi proizvodnje.

Zapravo, CNC mašina je najisplativiji radnik koga ćete ikad imati. Takođe, jedna osoba može nadgledati više CNC mašina što takođe utiče na smanjenje ukupnih troškova.

CNC mašine cena

Cene cnc rutera se kreću se od nekoliko hiljada do nekoliko desetina ili čak stotina hiljada eura, što zavisi od njene kompleksnosti, performansi, dodatne opreme i naravno proizvođača.

  • Kvalitetne i dugotrajne cnc mašine
  • Atraktivne metode plaćanja
  • Tehničku podršku i garancije

Gde kupiti cnc mašinu?

Na našem sajtu možete pronaći informacije o cnc mašinama i ruterima za obradu različitih vrsta materijala, saznati više informacija i ostvariti kontakt. Izaći ćemo Vam u susret savetima i asistencijom od samog izbora cnc mašine, preko dostave, instalacije, saveta i garancija.

Prednosti CNC mašina


Prilagodljivost proizvodnje

CNC mašine se mogu koristiti kako za proizvodnju jednog proizvoda, tako za proizvodnju veće ili manje serije proizvoda. Nakon okončanja procesa proizvodnje, mašini se može učitati drugi program za proizvodnju sasvim novog proizvoda.


3D modeliranje

Za izradu složenih oblika sada nisu potrebne veće investicije. CNC mašine omogućuju izradu trodimenzionalnih oblika bez znatnijeg povećanja troškova.


Kvalitetna i precizna izrada

Bez obzira da li CNC mašina proizvodi jedan ili više hiljada komada nekog proizvoda, njihova jednoobraznost i standard ne odstupaju od zadatih parametara kvaliteta.


Dostupnost delova

Delovi potrebni za remont CNC mašina se lako nabavljaju odnosno izrađuju po porudžbini u kratkom roku, tako da ne postoji potreba za prethodnim skladištenjem rezervnih delova.


Smanjenje troškova izrade

Eksploatacijom CNC mašine za potrebe proizvodnje višestruko ćete uštedeti. One ne zahtevaju pripremne i završne radnje čime se vreme proizvodnje skraćuje a profit povećava.


Jednostavno rukovanje

Za razliku od ranijih godina, sada je upravljanje CNC mašinama daleko jednostavnije. Osnovna znanja i uputstva dovoljna su za rad CNC operatera.

Prcizno planiranje i kontrola

CNC mašine daju mogućnost preciznog planiranja proizvodnje što rezultira manjim gubicima vremena s jedne strane i većoj produktivnosti s druge strane.

CNC mašine su budućnost malih, srednjih i velikih biznisa

U odnosu na prethodni period kada su CNC mašine bile dostupne samo velikim proizvodnim preduzećima, sada je situacija potpuno drugačija. Zahvaljujući pristupačnijim cenama i uslovima nabavke CNC mašine se sve više koriste u zanatskim radionicama i drugim manjim proizvodnim pogonima.

Osim toga, imajući u vidu da je povratak malih i srednjih preduzeća neophodan radi opšteg društvenog napretka, državni autoriteti u saradnji sa mnogim bankama, malim i srednjim preduzetnicima odobravaju kredite za nabavku ovih mašina po veoma povoljnim uslovima.

Zaključak je da CNC tehnologija krupnim koracima grabi napred. Sve je dostupnija kako u pogledu cene, tako i u pogledu načina upravljanja, namene i funkcionalnosti. Usled ove raznovrsnosti, prilikom kupovine konkretne mašine najvažniji zadatak je odabir onog modela koji u potpunosti odgovara poslu za koji je namenjen. Mašinu treba odabrati tako da pruži svoj puni potencijal i brzo donese profit. Ukoliko niste sigurni kakav model CNC mašine bi bio najoptimalniji za vaš posao i interesuje Vas prodaja cnc mašina, možete nas kontaktirati i dobićete sve potrebne informacije, pomoć i podršku.

Obuka za CNC operatera

Ukoliko ste u potrazi za edukacijom na temu upravljanja cnc mašinama ili tražite posao u ovoj delatnosti, onda je kurs za cnc operatera prava stvar za Vas.

CNC-MASINE-SRBIJA

EMACXCNC MAŠINE - NIŠ SRBIJA

Mašine za cnc obradu različitih vrsta materijala
Drvo, plastika, aluminijum, stiropor, metal…

EMAXCNC se bavi proizvodnjom i prodajom cnc mašina za sečenje, rezanje i obradu različitih vrsta materijala. CNC mašine koje proizvodimo, namenjene su za kompjutersku 3d obradu drveta, medijapana, alubonda, metala, aliminijuma, plastike, kamena i stiropora.  

Nudimo rešenja za obradu ograničena samo Vašom maštom.

Firma se nalazi u Nišu, Bulevar Svetog Cara Konstantina 127.

Veoma kvalitetne domaće cnc mašine, podržane tehničkom podrškom i garancijama od čak 10 godina.

Našim klijentima nudimo:

Veliki izbor opcija za obradu različitih vrsta materijala, uz podršku na svakom koraku.

Saznajte više informacija o mašinama za cnc obradu aluminijum kompozitnih panela.

Saznajte više informacija o mašinama za cnc obradu bakra, mesinga, cinka, zlata, srebra i ostalih obojenih metala

Saznajte više informacija o mašinama za cnc obradu medijapana, iverice, šperploče, hrasta, punog drveta…

Saznajte više informacija o mašinama za cnc obradu PVC-a, akrila, pleksiglasa… 

CNC MAŠINE ZA KOŽU I TEKSTIL

 Saznajte više informacija o mašinama za cnc obradu materijala od tekstila i kože. 

CNC MAŠINE ZA GVOŽDJE I ČELIK

Uskoro više informacija o cnc mašinama za obradu materijala od gvoždja i čelika.

Pitajte nas u vezi kupovine cnc mašine za Vaš biznis

Na našu pomoć računajte od izbora cnc mašine, preko dostave, instalacije, garancije i tehničke podrške.